Eating News , Εστιατόρια

Αυτά είναι τα 12 πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα

Ο παγκόσμιος γαστρονομικός οδηγός Taste Altas ξεχώρισε τα 12 πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2024

Ο κορυφαίος ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός για παραδοσιακά τρόφιμα, προϊόντα, φαγητά και συνταγές TasteAtlas δημοσιεύει τις γαστρονομικές του λίστες κατόπιν των σχετικών ερευνών για τις κουζίνες και τα πιάτα όλου του κόσμου. Αυτή τη φορά επανέρχεται στην ελληνική κουζίνα κατηγοριοποιώντας τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα, σύμφωνα προφανώς με τις προτιμήσεις των τουριστών που κάποιες από τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις έχουν καταφέρει να τις κάνουν παγκοσμίως γνωστές, όπως είναι ο γύρος, ο μουσακάς και η χωριάτικη σαλάτα.

Ο παγκόσμιος γαστρονομικός οδηγός ξεχώρισε τα 12 πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα και στην πρώτη θέση βρίσκεται -τι άλλο- ο γύρος. Ακολουθεί το σκέτο σουβλάκι και την πρώτη τριάδα ολοκληρώνει ο περίφημος μουσακάς. Την πρώτη 10αδα συμπληρώνουν τα κεφτεδάκια ενώ για να βρούμε κάποιο γλυκό στη λίστα πρέπει να φτάσουμε στην τελευταία θέση, τη 12η όπου βρίσκεται η μπουγάτσα, η οποία μάλιστα σύμφωνα πάλι με το TasteAtlas έχει ξεχωρίσει ως η καλύτερη συνταγή με φύλλο στον κόσμο!

Η λίστα με τα 12 πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα:

  1. Γύρος
  2. Σουβλάκι
  3. Μουσακάς
  4. Ελληνική σαλάτα (χωριάτικη)
  5. Τζατζίκι
  6. Παστίτσιο
  7. Σπανακόπιτα
  8. Γεμιστά
  9. Χόρτα
  10. Κεφτεδάκια
  11. Παϊδάκια
  12. Μπουγάτσα

Το Taste Atlas εκτός από τα δέκα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα, επέλεξε επίσης τα πιο διάσημα φαγητά και ποτά από κάθε νησί του Αιγαίου.

Η Ελλάδα είναι γνωστή για τα ποικίλα και νόστιμα φαγητά της, γι’ αυτό και το Taste Atlas περιλαμβάνει συχνά ελληνικά τρόφιμα στις λίστες του.

Ξεχωρίζουν διάφορα ελληνικά πιάτα, όπως ο Ντάκος, μια κρητική σαλάτα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις 100 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο, τα παιδάκια που συγκαταλέγονται στα πέντε κορυφαία πιάτα αρνιού στον κόσμο και το τζατζίκι που συγκαταλέγεται μεταξύ οι πέντε καλύτερες βουτιές παγκοσμίως.

Αυτή τη φορά, το Taste Atlas έφτιαξε έναν γευστικό χάρτη αναδεικνύοντας αρκετά νησιά του Αιγαίου. Επέλεξαν τους ροζέδες από τα Κύθηρα, κλασικό γλύκισμα γάμου, και τη φατουράδα, παραδοσιακό λικέρ.

Ωστόσο, γράφει ότι αν ένα μόνο πιάτο αντιπροσωπεύει τα περισσότερα νησιά στον χάρτη, η Κρήτη ξεχωρίζει με πολλές συμμετοχές όπως πορτοκαλόπιτα, απάκι, μυζήθρα, τσικουδιά, ντάκος, γραβιέρα και μυζηθρόπιτα.

Άλλα νησιά που εμφανίζονται στον χάρτη είναι η Χίος, η Λέσβος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Σίφνος.

food-aegean-islands.jpg

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close